top of page
Despre anvelope resapate pentru camioane

 

 

Anvelopele resapate reprezinta o solutie de reducere a costurilor indiferent de cine anume este utilizatorul final. Fie ca discutam despre companii mari, companii de dimensiuni mai reduse sau mici afaceri de familie, toti suntem interesati sa reducem costurile cat mai mult, mai ales in actualul context economic.



Pentru ca stim care este dorinta dumneavoastra, SC SIERRA BUSINESS SRL doreste sa vina in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu o solutie practica: anvelopele resapate pentru camioane la preturi accesibile. De cele mai multe ori pretul de achizitie al unei anvelope resapate poate reprezenta 60-70% din valoarea unei anvelope noi.



Bineinteles, poate va intrebati: dar ce aveti de spus despre calitatea acestor anvelope?

Pentru a va oferi liniste, dorim sa va informam despre faptul ca anvelopele resapate pe care le comercializam beneficiaza de garantie 1 an de zile pentru fenomenul de exfoliere al benzii de rulare. Tehnologia de fabricatie a anvelopelor resapate presupune parcurgerea unor etape  clar definite care conduc la realizarea unor produse cu un nivel inalt de calitate, garantand satisfactia utilizatorului.



Va invitam sa va convingeti de calitatea produselor noastre!

Etapele procesului de reșapare la rece

 

 

Anvelopele comercializate de SC SIERRA BUSINESS SRL sunt realizate prin respectarea tehnologiei de reșapare la rece.


Procesul tehnologic presupune o serie de etape:
1. Inspecționarea anvelopelor uzate (carcase):
• Inspecția vizuală a interiorului și exteriorului carcaselor, vizate fiind acele defecte ușor identificabile ce ar descalifica anvelopa uzată de a fi introdusă în procesul de reșapare;
• verificarea la presiune – 8,5  bari;
• verificarea cu ultrasunete, pentru identificarea defectelor ce nu au putut fi remarcate în etapele anterioare.


2. Deșaparea anvelopelor:
• îndepărtarea benzii de rulare și crearea unei suprafețe uniforme.


3. Repararea defectelor:
• o serie de reparații necesare ca urmare a deșapării: găuri și tăieturi de mici dimensiuni, existente pe zona deja deșapată.


4.  Aplicarea benzii de rulare:
• se aplică elementul de legătură dintre carcasă și banda nouă de rulare;
• se aplică banda de rulare pe anvelopa deșapată, aceasta corespunzând din punct de vedere al lungimii și lățimii cu carcasa.


5.  Prelucrarea termică în autoclavă:
• anvelopa peste care s-a pus banda de rulare este “îmbrăcată” cu o cămață de cauciuc și se obține apoi vid, la presiune corespunzătoare;
• se introduce anvelopa în autoclava, unde are loc procesul de vulcanizare la o temperatură cumprinsă între 110 - 120 ° C și o presiune de 6 bari.


6. Inspecția finală:
• verificare vizuală a anvelopei pentru a se identifica eventuale defecte de producție, urmând ca anvelopa să fie vopsită și păstrată în condiții optime.



SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope resapate Camioane Oradea, Alesd, Bihor.

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Ne implicam în resapare - ne implicam pentru un mediu incojurator curat!

 



Principalul aspect  este dat de faptul ca prin reconstruire sau resapare se obtine o anvelopa ce poate avea caracteristicile de calitate (fiabilitate, durabilitate) ale unei anvelope noi, oferindu-se unei anvelope o a doua viata doar prin adaugarea unui cost mult mai mic decât pentru realizarea unei anvelope noi. In producerea unei anvelope noi, banda de rulare reprezinta doar 20-30% din valoare, iar restul de 80% o reprezinta carcasa. Noi economisim, astfel, o buna parte din costuri!
 

Efectul: o anvelopa de calitate înalta la un pret mult mai atractiv.

Dorim sa fim parteneri ai viziunii mondiale privind un mediu curat prin reciclarea anvelopelor uzate!



Utilizarea anvelopelor resapate pentru camioane reprezinta un avantaj pentru orice consumator, oferindu-i oportunitatea unor economisiri majore. Contribuim astfel impreuna la reducerea consumului de resurse, la protejarea mediului fara a renunta la siguranta soferilor.


Evolutia tehnologica din ultima vreme in acest domeniu a facut ca anvelopele resapate sa devina to mai interesante pentru soferi si sa se perfectioneze calitativ, testele la care sunt supuse dovedind ca sunt comparabile cu orice anvelopa noua de marca superioara. Toate acestea sunt dovedite si de cresterea progresiva a vanzarilor de anvelope resapate.



 



De ce anvelopelor resapate nu li se acorda o importanta majora în România?

Cauza principala este ca o mare parte din producatori nu au tehnologia necesara pentru a identifica defectele care impun eliminarea carcaselor cu probleme din procesul tehnologic.

Din acest motiv anvelopele resapate comercializate pe piata fara un control de calitate corespunzator provoaca neplaceri în exploatare si totodata o imagine negativa.

Anvelopele resapate comercializate de SIERRA BUSINESS sunt supuse unor  teste riguroase ca si anvelopele noi, motiv pentru care va invitam sa va convingeti de calitate!



SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope Resapate Camion Oradea, Alesd, Bihor.

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

5 Mituri despre anvelopele resapate pentru camion

 


Mit: Anvelopele explodate de pe marginea soselelor sunt anvelope resapate!
Realitatea: Bucatile de cauciuc de pe marginea soselelor provin in egala masura de la anvelope noi si anvelope resapate! Multiple studii au dovedit faptul ca acel cacuciuc provine in mare parte de la anvelopele camioanelor, cauzele principale fiind: lipsa unei presiuni corespunzatoare, supraincarcarea sau utilizarea necorespunzatoare.


Mit: Anvelopele resapate nu sunt la fel de sigure ca anvelopele noi!
Realitatea: Anvelopele resapate sunt la fel de sigure ca anvelopele noi. Statisticile realizate de Ministerul Transporturilor din SUA au dovedit faptul ca presiunea slaba din pneuri sau gradul ridicat de uzura al anvelopelor au fost principalele motive care au condus la anumite accindente cauzate de anvelope. Anvelopele intretinute corespunzator din punct de vedere tehnic, atat cele resapate, cat si cele noi, nu conduc la aparitia evenimentelor neplacute in trafic! Anvelopele resapate sunt utilizate fara a periclita siguranta de ambulante, masini din dotarea pompierilor, autobuze ale scolilor sau avioane.


Mit: Nu exista standarde care sa garanteze calitatea sau siguranta anvelopelor resapate.
Realitatea: Cu siguranta exista! Anvelopele de autoturisme, SUV-uri sau camioane sunt resapate in conformitate cu standardele stabilite si detin un cod care indica unde si cand a fost resapata respectiva anvelopa uzata. Calitatea anvelopelor resapate, in ansamblu, a crescut intr-un mod foarte impresionant datorita introducerii tehnologiilor avansate, incluzand utilizarea computerelor in procesul tehnologic sau metodele de testare nedistructiva.


Mit: Anvelopele resapate nu pot fi utilizate pe autostrada
Realitatea: Da, anvelopele resapate pot fi utilizate la viteze legale pe autostrada la fel de bine ca si anvelopele noi, fara a afecta siguranta si confortul.


Mit: Exista anumite situatii in care anvelopele resapate nu pot fi utilizate.
Realitatea: Anvelopele resapate pot fi utilizate in aceleasi conditii de trafic sau zone ca si anvelopele noi, exceptie facand folosirea acestora pe axa de directie.



Sursa: http://www.retread.org/?page=Myths





SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope Resapate Camioane Bihor, Oradea, Alesd

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Sfaturi pentru soferi
Partea I

 



Echilibrari dinamice

Prin echilibrarea periodica si corecta a rotilor evitati aparitia uzurii neuniforme a rotilor. Daca exista anumite abateri de la planeitate sau de la circularitate, miscarea de rotatie a rotii nu mai este cea normala, aparand acele "batai" sau vibratul volanului la anumite viteze. La aparitia fenomenelor de mai sus este recomandat sa va prezentati la un service auto pentru a echilibra rotile.



Indreptari jante
In urma impactului cu borduri sau alte obstacole prezente pe carosabil, janta sufera deformari de la forma ei initiala conducand la dezechilibrarea rotii. Continuarea cu aceasta roata va conduce, in mod cert, la uzura neuniforma a anvelopei si la scurtarea vietii acesteia. Recomandam astfel sa se realizeze operatia de indreptare a jentilor periodic sau imediat ce apar "batai" sau "vibratii ale volanului". Sunt aceleasi fenomene care ar trebui sa va atraga atentia ca trebuie sa va echilibrati rotile. In mod normal operatia de indreptat a jantei este premergatoare echilibrarii in sine.

Geometria directiei

Alinierea rotilor fata de directia de mers si alinierea unei roti fata de cealalta este foarte importanta pentru manevrabilitatea si siguranta in timpul deplasarii autovehiculului. Existenta unor abateri de la paralelism duce la uzura neuniforma a anvelopelor si a sistemului de suspensie. Din acest motiv se recomanda sa efectuati verificarea geometriei la maxim 10.000 km parcursi.



Umflare cu azot
Avantajele folosirii azotului in loc de aer:
• prelungeste viata cauciucului
• micsoreaza riscul exploziilor
• verificarea presiunii se face la intervale mai mari
• presiunea din pneuri se pastreaza aproape constanta ceea ce micsoreaza uzura caii de rulare
• incetineste formarea de rugina pe jante datorita lipsei oxigenului
• este mai stabil la variatile de temperatura

• este indicat pentru vehiculele care stationeaza timp indelungat



SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope Resapate Camioane Oradea, Alesd, Bihor

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Sfaturi pentru soferi
Partea II

 



1. Este recomandat sa verificati presiunea, in mod regulat, cel putin o data la doua saptamani si numai cand anvelopa este rece. Mentinerea presiunii in limitele optime asigura:

     • distribuirea adecvata a fortei de tractiune;

  •      • reducerea distantei de franare;

  •      • stabilitate mai buna in curbe;

  •      • reducerea zgomotului de rulare si suprafata optima de contact

  •      • deformarea mai redusa in timp.

Verificati specificatiile producatorului masinii in legatura cu presiunile indicate pentru diferite pozitii ale anvelopelor si pentru adaptarea stilului dumneavoastra de conducere. Dezumflarea anvelopelor se va face numai cand acestea sunt reci.

 

2. Este de preferat sa folositi capacele de valva de tip etans.

3. Pentru rodajul anvelopei se recomanda sa conduceti o distanta de 250-300 kilometri cu o viteza adecvata, moderata, iar pentru anvelopele cu indicii de viteza H/V/W/Y/Z  este necesar sa limitati viteza pe primii 100 - 150 kilometri.



4. Impactul cu bordurile, frecarea de acestea, gropile si alte tipuri de obstacole sau denivelari bruste pot conduce la deteriorarea anvelopelor.



5. Evitati suprasarcinile - o anvelopa incarcata cu 20% peste limita are o scadere de randament si viata de aprox. 30%.


6. Pentru evitarea uzurii neuniforme a anvelopelor se recomanda verificarea periodica a echilibrarii si geometriei rotilor. Riscurile datorate uzurii ridicate a pneurilor pot fi evitate prin verificarea adancimii profilului acestora. In nici un caz nu folositi anvelopele dupa ce au trecut de limita de uzura marcata pe fiecare pneu in parte. Pentru o uzura uniforma a anvelopelor este indicat ca acestea sa fie rotite intre ele, fara a le incrucisa. In cazul in care constatati o uzura neregulata la una din anvelope, inainte sa o schimbati trebuie sa gasiti cauza care a generat uzura si sa o inlaturati.



7. Viteza si stilul agresiv de condus influentat si de soselele sinuoase, accelerarile puternice, franarile frecvente au un impact negativ asupra starii anvelopelor (la 120km/h o anvelopa se uzeaza de doua ori mai repede decat la 70km/h). Nu rulati cu viteze mai mari decat cele premise de indicele de viteza al anvelopei.


8. In cazul in care se vor inlocui doar doua anvelope, cele noi se vor monta pe aceeasi axa.


9. Nu montati pe masina anvelope de dimensiuni diferite fata de cele mentionate in talon. Pentru orice modificare de acest gen este nevoie sa consultati un specialist.


12. Nu folositi camere de aer in anvelopele Tubeless.



SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope Resapate Camioane Oradea, Alesd, Bihor

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Indicele de viteza

 



Indicele de viteza reprezinta viteza maxima la care o anvelopa poate transporta sarcina adecvata propriului Indice de Sarcina in conditiile de exploatare specificate de producatorul anvelopei.









Indicele de viteza    Viteza maxima in km/h
B                          50
E                          70
F                          80
G                          90

  J                        100  
K                        110
L                        120
M                       130
N                       140
P                        150
Q                        160
R                        170
S                        180
T                        190
U                        200
H                        210
V                        240
W                       270
Y                        300

ZR              peste 240

 

Atentionare: Atunci cand vehiculul prezinta caracteristici tehnice neadecvate (defectiuni) sau condiţiile meteorologice nu sunt favorabile, va incurajam sa nu conduceti intr-o maniera nesigura sau ilegala. Prin decizii intelepte puteti evita evenimentele neplacute care ar putea avea urmari grave atat pentru dumneavoastra, cat si pentru alte persoane!
 

 



SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope Resapate Camion Bihor, Oradea, Alesd

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Indicele de incarcare maxima

 



Indicele de incarcare maxima al anvelopei este un cod numeric ce exprima sarcina maxima pe care anvelopa o poate transporta.

Acesti indici sunt valabili pentru viteze sub 210 km/h.









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atentionare: Nerespectarea indicilor de incarcare poate conduce la reducerea duratei de viata a anvelopei prin uzura prematura sau explozie, nu putine fiind situatiile in care incarcatura neadecvata a fost la baza producerii de accidente. Indicele de incarcare maxima este un element luat in calcul si in momentul in care se ofera garantia  anvelopelor resapate de catre producator.



Va incurajam sa respectati indicele de incarcare maxima pentru a nu va expune unor situatii periculose, dar si pentru a mentine durata de viata a anvelopei!

 



SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope Resapate Camioane Oradea, Alesd, Bihor, Romania

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Istoria Anvelopelor

 



Sunteti curiosi sa aflati care a fost lungul parcurs de la roata metalica de caruta a celtilor sau egiptenilor pana la multitudinea de modele si branduri de anvelope existente in zilele noastre?

Daca raspunsul este afirmativ, atunci va dorim lectura placuta!



• Secolul I i.e.n – celtii foloseau roti din metal la carele trase de animale;



1819 - Thomas Hancock a observat ca din cauciucul prelucrat cu diferiti aditivi rezulta o substanta deasa si plastica;


1839 - Charles Goodyear a inventat vulcanizarea cauciucului;


1835 - Charles Dietz si-a imbracat mai intai cu pluta, iar mai tarziu cu cauciuc rotile tractorului cu aburi, asa nascandu-se anvelopele pline;


1845 - Robert William Thompson a construit prima anvelopa pneumatica din lume, confectionata dintr-o tesatura acoperita cu fasii de piele cu rolul de a proteja un tub de cauciuc umplut cu aer;


1846 - Thomas Hancock a proiectat un set de pneuri din cauciuc solid destinate carutelor si fixate pe o rama de fier care inconjura cadrul de lemn;


1888 - John Boyd Dunlop, un medic veterinar din Belfast, inventeaza prima anvelopa pneumatica moderna, prin imbunatatirea pneurilor tricicletei fiului sau cu ajutorul unor tuburi de cauciuc umplute cu aer si invelite de o tesatura;


1891-  fratii Andre si Eduard Michelin au conceput anvelopa demontabila. Aceasta inventie noua este cea pe care o cunoastem si azi;


• Incepand cu 1920, stratul acoperitor s-a realizat din pliuri dispuse alternativ, care se incrucisau in unghiuri de 20-30 de grade, cauciucurile fabricate astfel fiind cunoscute ca anvelope tip “Cross Ply” (strat incrucisat) sau “Bias Ply” (strat transversal), asa numitele anvelope diagonale. 


• Cea mai importanta dezvoltare in istoria anvelopelor a avut loc in 1948, cand a fost introdusa anvelopa de tip radial “Cinturato”, de catre Pirelli, care functiona mult mai eficient.


1949 - Michelin lanseaza oficial pe piata pneul radial ce a revolutionat constructia de anvelope moderna, sub numele de Michelin X.
 

Si acesta e doar un scurt fragment despre debutul istoriei anvelopelor. Anii ce au urmat au fost marcati de numeroase cercetari intreprinse de companii interesate sa dezvolte anvelope cat mai adecvate cerintelor producatorilor din industria auto, dar si clientilor finali. Siguranta in trafic, durata de viata a anvelopelor, adaptarea la conditiile meteo si de trafic, zgomotul produs, consumul de combustibil, precum si alte elemente au fost luate in calcul pentru a asigura un confort tot mai sporit.
 

Fara a avea pretentia ca lista este completa (si fara a face discriminare), am dori sa evidentiem multitudinea brandurilor de anvelope existente:
1. Premium Brand: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli.
2. Mid Range Brand: BFGoodrich, Falken, Firestone, Fulda,Hankook, Kumho, Marangoni, Nokian, Toyo, Uniroyal, Yokohama, etc.
3. Economy Brand: Barum, Ceat, Debica, GT Radial, Kleber, Kormoran, Marshal, Matador, Riken, Sava, Semperit, etc.
4. Budget Brand: Fullrun, Goodride, Linglong, Petlas, Rockstone, Triangle, etc.

Partea frumoasa este ca aceste anvelope noi pot fi reutilizate dupa ce au atins nivelul admis de uzura, prin procesul de resapare obtinandu-se anvelope resapate atat pentru autoturisme, cat si pentru camioane. Va incurajam sa va convingeti de siguranta, calitatea si economia obtinuta ca urmare a utilizarii anvelopelor resapate pentru camioane!



SIERRA BUSINESS SRL - Anvelope Resapate Camioane Oradea, Alesd, Bihor, Romania

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Presiunea din anvelope

 



Presiunea din pneuri este foarte importanta deoarece, asa cum reiese din imaginea de mai jos, poate influenta aderenta la sol. Chiar daca timpul ne preseaza, merita sa alocam cateva minute pentru a verifica presiunea din anvelope - reducem costurile legate de uzura prematura a acestora si diminuam alte riscuri asociate.













































SIERRA BUSINESS SRL - Cauciucuri Resapate Camioane Oradea, Bihor, Alesd, Romania

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Din rubrica: Important pentru soferi



        Cel mai important fenomen, fara de care miscarea unui autoturism nu este posibila, este frecarea. Acest fenomen este, in general, asociat cu: franarea, uzura, caldura sau electricitatea.
       Doua dintre cele mai importante functii ale anvelopei, respectiv tractiunea si franarea, sunt influentate direct de forta de frecare existenta intre banda de rulare a pneului si carosabil.
      Toate anvelopele, inclusiv cele resapate, sunt realizate astfel incat sa aiba o tractiune cat mai buna si posibilitatea de a micsora cat mai mult posibil distanta de franare.
      Alti factori care influenteaza modul de conceptie al anvelopelor sunt legati de datele tehnice ale masinii pe care vor fi montate, anotimpul in care vor fi folosite, pret sau aspect.
      In momentul alegerii unui autovehicul, 99% din cumparatori nu isi pun problema anvelopelor cu care este sau va fi dotat acesta. Sunt luate in considerare factori mai importanti cum ar fi:
         • Putere
         • Aspect
         • Siguranta
         • Confort
         • Viteza maxima de rulare
         • Sarcina suportata

      Dorim sa atragame atentia asupra faptului ca anvelopele cu care este dotata masina influenteaza fiecare din caracteristicile de mai sus.

 

1. Puterea unei masini se traduce, la nivelul anvelopei, in tractiune. Pentru a putea beneficia de intreaga putere dezvoltata de motor trebuie folosita o anvelopa care sa aiba o aderenta buna la carosabil. In caz contrar puterea va fi pierduta prin derapare si se va ajunge la o uzura nejustificata a pneului.
SC SIERRA BUSINESS SRL va pune la dispozitie anvelope resapate pentru camioane cu profile adecvate specificului mediului in care va desfasurati activitatea. Astfel, dispunem de profile pentru autostrada, trafic urban, cariere de piatra, santiere sau drumuri forestiere (padure).
2. La proiectarea anvelopelor din clasele superioare se tine cont de necesitatea imbinarii cerintelor tehnice cu cele estetice.
3. Toti producatorii de anvelope urmaresc obtinerea unui grad ridicat de siguranta pentru pasagerii autoturismului pe care acestea vor fi montate. In functie de specificatile producatorului autovehicolului anvelopele sunt proiectate pentru a suporta o sarcina bine-determinata, o viteza maxima de rulare, si pentru a limita pe cat posibil distanta de franare.

4. Confortul este influentat de rigiditatea anvelopei si de inaltimea talonului acesteia. Producatorul autoturismului recomanda o dimensiune optima.
5. Viteza maxima de rulare. Fiecare anvelopa vine de la producator cu indicele de viteza stantat pe talon. Garantarea anvelopei este valabila numai daca se respecta aceasta viteza maxima. Daca se va monta o anvelopa cu un indice de viteza T (190 km/h) pe o masina care este capabila sa ruleze cu 200 km/h este clar ca autoturismul nu va putea fi folosit la capacitatile maxime fara unele riscuri majore.

6. Sarcina suportata. La fel ca in cazul vitezei maxime producatorul va trece pe fiecare anvelopa indicele de sarcina. Acesta reprezinta greutatea maxima suportata de anvelopa. In cazul in care se depaseste aceasta greutate se pierde garantia, anvelopa este supusa riscului de a se deteriora rapid si siguranta in timpul rularii este diminuata considerabil.​

Anvelopele resapate pentru camioane suporta aceeasi sarcina ca o anvelopa noua, de mentionat fiind faptul ca nu se modifica cu absolut nimic structura de rezistenta a anvelopei folosite in procesul de resapare.

SIERRA BUSINESS SRL - Cauciucuri Resapate Camioane Oradea, Alesd, Bihor, Romania

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

Anvelope resapate camioane - profile si culori 

Producatorul Kraiburg foloseste 3 culori pentru a distinge categoriile de profile pentru anvelope resapate, dar si pentru a defini domeniul de utilizare al anvelopelor resapate.

Aceste distinctii sunt:

  •  K-Base  - trafic regional, off road sau aplicari mixte (santier, padure, cariera, conditii grele de lucru)

  •  K-Tech - in special anvelope cu profile de iarna si cele din categoria 60

  •  K-Plus - trafic urban, trafic regional sau autostrada (distante lungi)

SIERRA BUSINESS SRL - Cauciucuri Resapate Camioane Oradea, Alesd, Bihor, Romania

http://anveloperesapate.wix.com/resapate-camion

bottom of page